Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ενισχυμένος πολιτικά και δικαιωμένος για την μέχρι τώρα στάση του ο Σαμαράς.


Σκληρή κριτική και αποδόμηση του Γιώργου Παπανδρέου

Εκλογές το Φθινόπωρο προβλέπει η Ν.Δ.

Ενισχυμένος πολιτικά κα δικαιωμένος για την μέχρι τώρα στάση του ο Σαμαράς εμφανίζεται ως ο εγγυητής της σταθερότητας και της προοπτικής στη χώρα και ετοιμάζει αντεπίθεση.


Δικαιωμένος απόλυτα από την μέχρι τώρα στάση του έναντι του Μνημονίου, ενισχυμένος πολιτικά σε σημαντικό βαθμό μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και ικανοποιημένος για τον θετικό αντίκτυπο που είχαν στην κοινή γνώμη οι χειρισμοί του τόσο κατά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», όσο και κατά την συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται τώρα ως ο εγγυητής της σταθερότητας και της προοπτικής στη χώρα.

Ο κ. Σαμαράς και οι επιτελείς της Συγγρού θεωρούν ότι η Ν.Δ. εξήλθε πολιτικά ενισχυμένη από τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ εμμένουν στην ορθότητα της μέχρι σήμερα στάσης έναντι του Μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Προετοιμάζονται δε για ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση, πρώτα στοιχεία της οποίας ήδη παρουσιάστηκαν κατά την συζήτηση στη Βουλή με τον κ. Σαμαρά να επιτίθεται προσωπικά κατά του κ. Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε για έλλειψη προγράμματος αλλά και σοβαρότητας.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία ως ευκαιρία περαιτέρω αποδόμησης του πρωθυπουργού, τον οποίο και θα παρουσιάζει εμμέσως πλην σαφώς ως υπό επιτροπεία από το ΠΑΣΟΚ.

Βασικός στόχος του κ. Σαμαρά για το επόμενο διάστημα είναι να πετύχει την απόλυτη συσπείρωση της κοινωνικής βάσης της ΝΔ και των εξάλειψη των όποιων εσωκομματικών διαφωνιών και κατά δεύτερο να αυξήσει την επιρροή του στο εκλογικό σώμα.

Τροποποιήσεις
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πιστεύοντας ότι σταδιακά κερδίζει πόντους, ετοιμάζεται να προβεί σε τροποποιήσεις της στρατηγικής του.
Ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ από τον υπεύθυνο γραμματέα Ευρ. Στυλιανίδη και για τις αρχές Φθινοπώρου προετοιμάζεται η διεξαγωγή προγραμματικής συνδιάσκεψης, ενώ ετοιμάζονται και αλλαγές σε διάφορα πόστα του κόμματος, αφού θα γίνει επαναξιολόγηση διαφόρων στελεχών.

Το άλλο ζητούμενο για τον κ. Σαμαρά είναι να αναδείξει την ηγετική του ομάδα και κυρίως να δείξει στην κοινωνία με πόιούς θα κυβερνήσει.

Η κίνηση Παπανδρέου-υποκριτική και όχι σοβαρή κατά τη ΝΔ- για σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» αντιμετωπίσθηκε από το επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού ως «χρυσή ευκαιρία» προκειμένου να καταστεί ξεκάθαρο εντός και –κυρίως- εκτός Ελλάδας, ότι είναι οι αβελτηρίες και οι αστοχίες του ίδιου του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του και όχι η στάση της ΝΔ που υπονομεύουν την προσπάθεια εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών.

Οι ομιλίες του κ. Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην Βουλή για τους πιο προσεκτικούς είχαν αποδέκτες εντός και εκτός Ελλάδας. Ο στόχος ήταν αφενός να αποτραπούν νέες επιθέσεις ευρωπαίων προς τη ΝΔ. εν όψει και της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αφετέρου να απευθυνθεί στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους, οι οποίοι ζητούν σοβαρή στάση και ρεαλιστικές παρεμβάσεις από τα κόμματα εξουσίας.
Αυτό σε συνδυασμό με την αίσθηση που υπάρχει στο γαλάζιο επιτελείο ότι η βιωσιμότητα του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι περιορισμένη και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι πολύ πιθανό.

Σύντομα
Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά πιστεύουν ότι οι χρόνος διεξαγωγής των εκλογών δεν θα βραδύνει πολύ.
Τις προσδιορίζουν δε για το προσεχές Φθινόπωρο ,εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό έχει «ημερομηνία λήξης».

Κι αυτό γιατί η αλλαγή υπουργού Οικονομικών δεν σημαίνει και αλλαγή πολιτικής. Το υπενθύμισε μάλιστα ο κ. Σαμαράς μιλώντας στη Βουλή όταν ανέφερε σχόλιο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν παραιτείται αφού είχε δεσμευτεί σχετικώς εάν ελάμβανε και νέα μέτρα είπε:
«Και τι θα αλλάξει αν φύγω εγώ από υπουργός Οικονομικών. Η πολιτική δεν αλλάζει».

Εκτιμούν στη Ν.Δ. ότι η κυβέρνηση υπό το βάρος των οξύτατων προβλημάτων-οικονομικών και άλλων-που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και της διαρκώς εντεινόμενης κοινωνικής κατακραυγής θα υποχρεωθεί να προσφύγει στη λαϊκή εντολή.

«Εκλογές δεν θα γίνουν επειδή τις ζητάμε εμείς, θα γίνουν γιατί το ΠΑΣΟΚ σέρνεται μόνο του σε εκλογές» τονίζει σε κάθε ευκαιρία τώρα ο Σαμαράς.
Στη Λεωφόρο Συγγρού μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις επικρατεί αισιοδοξία και θεωρούν ότι τους επόμενους μήνες το προβάδισμα της Ν.Δ όχι μόνον θα παγιωθεί αλλά θα διευρυνθεί κιόλας σε τέτοιο βαθμό, ώστε η κατάσταση να μην είναι αναστρέψιμη. Βέβαια δεν πιστεύουν στη ΝΔ , ούτε είναι αυτής της θεωρίας εξάλλου, ότι το ΠΑΣΟΚ θα πέσει ως «ώριμο φρούτο».

«Μπορεί να σπαράσσεται και να δείχνει ότι καταρρέει , αλλά δεν πρόκειται να παραδώσει την εξουσία αμαχητί» επισημαίνουν.

Η κίνηση του κ. Σαμαρά να ζητήσει πρόωρες εκλογές- αίτημα που διατύπωσε και κατά την ομιλία του στη Βουλή- αντιμετωπίσθηκε με επιφύλαξη από ορισμένους βουλευτές , οι οποίοι πρεσβεύουν ότι η ΝΔ αντί να πιέζει προς την κατεύθυνση των εκλογών είναι προτιμότερο να περιμένει να φθαρεί όσο γίνεται περισσότερο και να καταρρεύσει.

«Από την στιγμή που καταγγέλλουμε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει και οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή δεν είναι δυνατόν να μην ζητάμε εκλογές» επισημαίνουν από την Συγγρού.

Του Φώτη Σιούμπουρα
Εφημεριδα.
ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

visit counter ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 30/7/2010