Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: «Το πρόγραμμα τώρα μπορεί να πετύχει»


Α. Σαμαράς: Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες
Τη βεβαιότητά του ότι κερδίσαμε μια βιώσιμη συμφωνία και μια ευκαιρία να βγούμε πραγματικά από την κρίση εξέφρασε ο πρωθυπουργός και στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα. Ξεκαθαρίζοντας ότι εάν η χώρα μας εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της και κυρίως αυτές που αφορούν τις διαρθρωτικές αλλαγές δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, σημειώνει ότι τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά το 2013 είναι περισσότερα από τα μέτρα λιτότητας, ότι εξασφαλίζεται η επάνοδος της ρευστότητας και σπάει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης.
«Τώρα είναι η ώρα να δουλέψουμε μέσα στη χώρα, ώστε να μη χαθεί η μεγάλη ευκαιρία που κερδίσαμε: Με ανάκαμψη, με επενδύσεις, με θέσεις εργασίας, με αποκατάσταση αίσθησης δικαίου και ασφάλειας μέσα στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός ενώ εξέφρασε ντροπή για τους πολιτικούς εκείνους που έδειξαν καθαρά ότι θα είχαν χαρεί αν η κυβέρνηση δεν τα είχε καταφέρει.
Στο μέτωπο της επαναγοράς των ομολόγων, (διαδικασία που πρέπει να προηγηθεί της εκταμίευσης της μεγάλης δόσης των 34 δις. ευρώ) και αναμένεται να μειώσει το χρέος έως και 40 δις. ευρώ, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι αυτή η διαδικασία δεν αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία καταγγέλλοντας όσους δημιουργούν θέμα εκεί που δεν υπάρχει. Παράλληλα, αναφερόμενος στις κακόβουλες κριτικές θεωρεί γελοιότητες τα περί μετατροπής της χώρας σε αποικία χώρας και εμφανίστηκε αποφασισμένος να βάλει τέλος στη διαφθορά που κάνει πάρτι εις υγείαν των κοροΐδων. Σημειώνοντας ότι η συμβολή των δύο άλλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ήταν καθοριστική για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η επιτυχία ανήκει πρωτίστως στις θυσίες του ελληνικού λαού και δεσμεύτηκε ότι αυτές οι θυσίες δεν πρόκειται να πάνε χαμένες.    
 -Με την κυβέρνηση Σαμαρά πολλά μπαίνουν μπροστά: Την ίδια ώρα, την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει τη χώρα και να δημιουργήσει νέες δομές διαπιστώνει η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ. Σε συνέντευξή της στη γερμανική Bild, η κ. Μέρκελ καυτηριάζει το γεγονός ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τηρούσαν αυτά που έλεγαν και εκτιμά ότι με την κυβέρνηση Σαμαρά «πολλά πράγματα μπαίνουν μπροστά». Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ δεν αποκλείει μελλοντικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέος ενώ δείχνει να αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός κάνοντας λόγω για «μεγάλες θυσίες» με τις οποίες είναι συνδεδεμένη αυτή η θετική αλλαγή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

visit counter ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 30/7/2010