Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Τα νέα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν


Η μεγάλη μάχη της αξιοπιστίας πρέπει να κερδηθεί τελειωτικά:

v     Διαμηνύσαμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τα συμφωνημένα θα τηρηθούν. Να κάνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει από χρόνια. Να προχωρήσουμε στις αποκρατικοποιήσεις που έπρεπε να είχαν γίνει από καιρό. Και θα τα κάνουμε όλα αυτά, όχι γιατί μας το ζητάνε. Αλλά γιατί είναι προς το συμφέρον του χώρας μας να γίνουν.
v     Ακόμα θα εφαρμόσουμε τις περικοπές δαπανών που θα μειώσουν το έλλειμμα κατά 13,5 δισεκατομμύρια. Κι αυτό είναι συμβατική υποχρέωση της χώρας. Αλλά θα είναι οι τελευταίες τέτοιες περικοπές, γιατί δεν αντέχει άλλο ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία. Μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να ξανακοπούν!
v     Το πιο σημαντικό: επιμείναμε ότι δεν αρκούν οι νέες περικοπές του ελλείμματος και οι διαρθρωτικές αλλαγές. Η Ελλάδα χρειάζεται πρωτίστως άμεση Ανάκαμψη. Για να πάρει μπροστά η Οικονομία και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αντέξουμε τις δοκιμασίες. Κι έτσι σήμερα, για πρώτη φορά, μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος θα συνοδεύονται με άμεσες προϋποθέσεις Ανάκαμψης.

v     Με την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-1016 θα πάρουμε την επόμενη δόση, από την οποία  μόνο το 10% θα πάει στους δανειστές μας! Κι αυτό θα συμβεί για πρώτη φοράANd9GcSBQ4NVSRb7tQfS5U98tDCzZQkpROGnsQumsdVCqrD5KsYuj56Yfw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

visit counter ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 30/7/2010