Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΣΤΗΡΙΖΩ συγκεντρώνουμε ρουχισμό για συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Σας περιμένουμε λοιπόν την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17:30 στη Πλατεία Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα όπου θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση για τη <<ΔΡΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ>>.
Κοντά μας θα είναι για να στηρίξει την προσπάθεια μας  ο κ. Άδωνης Γεωργίαδης Βουλευτής Β’ Αθηνών.

Οφείλει εξηγήσεις


Ο  κ. Τσίπρας  οφείλει,  να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό:
·                    Συμφωνεί  ή όχι με  όσα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του κόμματος «ΑΥΓΗ», γραμμένα από στενό του συνεργάτη και χαρακτηρίζουν «μύθο» το αλβανικό έπος;
·                    Συμφωνεί ή όχι με το άρθρο που υποστηρίζει πως πολλοί  Έλληνες στρατιώτες λιποτάκτησαν και δεν ήταν το φρόνημα των Ελλήνων και η θέλησή τους που οδήγησε στη μεγάλη νίκη, αλλά το ότι οι Ιταλοί ήταν ανέτοιμοι και η μορφολογία του εδάφους ευνοϊκή;
·                    Συμφωνεί ή όχι με  το γνωστό στέλεχός του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Θεοδωρίδη, που απαιτεί  μάλιστα να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία για να αποκατασταθούν τα «ψεύδη»;
Ο κ. Τσίπρας ας αποδοκιμάσει, πρώτα, εμπράκτως  τις ακραίες συνιστώσες του και ύστερα ας επικαλεστεί το παράδειγμα του έπους του 1940- 41, που έκανε όλον τον πλανήτη να λέει πως “οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”. 

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει!


Κεντρική και υπέρτατη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας ήταν –και είναι- η διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρωζώνη και η οριστική απαλλαγή της χώρας από τους κινδύνους και τις απειλές εξόδου.
Άμεσος στόχος της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης του Α. Σαμαρά ήταν η αλλαγή του κλίματος απέναντι στη χώρα και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της. Ο στόχος αυτός έχει ήδη επιτευχθεί. Η επιτυχία αυτή δεν ήταν καθόλου αυτονόητη πριν από τρεις μήνες όταν η εικόνα της Ελλάδας είχε δυστυχώς φθάσει στο ναδίρ, και η υπήρχε ακόμα και η απειλή της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ.
 Για τους καθ’ έξιν μηδενιστές της κάθε θετικής προσπάθειας, τους εκφραστές των μαγικών λύσεων και του ανεύθυνου και ανέξοδου λαϊκισμού η ανάκτηση της θετικής εικόνας της χώρας αποσιωπάται ή υποτιμάται. Η πραγματικότητα, όμως, τους εκθέτει στα μάτια των πολιτών:

v     Η επίσκεψη Μέρκελ ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα για να αλλάξουν η εικόνα, η θέση και η διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μάλιστα, η καγκελάριος της Γερμανίας, από το βήμα της γερμανικής Βουλής (18/10/12), όχι μόνο εξέφρασε την επιθυμία της να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά αναγνώρισε και την ειλικρινή βούληση της κυβέρνησης και τμημάτων της κοινωνίας για αλλαγή.

v     Στη πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες η μόνη δήλωση που έγινε ήταν για την Ελλάδα. Για πρώτη φορά εκφράστηκε, όχι απλά η ευχή, αλλά η βεβαιότητα, ότι η Ελλάδα, όπως πάει, μπορεί να τα καταφέρει. Τονίστηκε, επίσης, η μεγάλη αποφασιστικότητα της κυβέρνησής μας και επαινέθηκαν δημόσια οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού.

v     Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξή του (18/10/12) αναφέρθηκε στην Ελλάδα και υποσχέθηκε ότι «θα κάνει τα πάντα προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη και μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει τους απαιτούμενους πόρους, χωρίς να της τεθούν νέοι όροι». Έκανε, επίσης,  αποδεκτή την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα.

v     Η κα Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ (14/10/12) στο Τόκιο, δήλωσε: «… τώρα βρίσκεται στην εξουσία μια κυβέρνηση συνεργασίας που είναι αξιόπιστη και αφοσιωμένη στις μεταρρυθμίσεις και στην επαναφορά της οικονομίας σε πορεία ανάπτυξης και σταθερότητας».

v     Ο Γενς Μπάστιαν από την Task Force (ομάδας κρούσης της Κομισιόν στην Ελλάδα) σε συζήτηση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Heinrich Boll (16/10/12) με τον τίτλο «Τι θα γίνει με την Ελλάδα;», μεταξύ των άλλων, είπε: «Για πρώτη φορά υπάρχει διαφάνεια και μια ροή πληροφοριών, όπου οι υπηρεσίες από μόνες τους καταφέρνουν να υπάρχει διαφάνεια».

v     Σύμφωνα με ανάλυση της Credit Suisse: «Παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση και τις πολιτικές αναταραχές των τελευταίων μηνών (εκλογές, διαρκής συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ), τα δημοσιονομικά και οικονομικά μεγέθη στη χώρα είναι τόσο θετικά, σε βαθμό που προκαλούν έκπληξη».

v     Χειροπιαστή απόδειξη ότι η χώρα αλλάζει προς τη σωστή κατεύθυνση αποτελεί η σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας «Doing Business 2013», η Ελλάδα, τον τελευταίο χρόνο, ανέβηκε 22 θέσεις μεταξύ των 185 χωρών που αξιολογούνται στην έκθεση, κατατασσόμενη στην 78η θέση.

v     Την αλλαγή της κατάστασης επιβεβαιώνουν, επίσης, οι με αυξανόμενο ρυθμό θετικές αναφορές των διεθνών ΜΜΕ, τα οποία, μέχρι πρότινος, ήταν ιδιαίτερα επικριτικά για τη χώρα.

Κανείς, βέβαια, δεν διατείνεται ότι η κατάσταση είναι εύκολη ή ότι ο ελληνικός λαός δεν υπόκειται σε επώδυνες θυσίες. Αλλά κανείς, επίσης, μπορεί να υποστηρίζει, εφόσον είναι καλοπροαίρετος κριτής, ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Η Ελλάδα από σύμβολο ενός αποτυχημένου πολιτικού συστήματος, γίνεται σύμβολο μιας θεαματικής επιστροφής. Από μια οικονομία σε βαθιά και μακροχρόνια ύφεση μετασχηματίζεται σε μια οικονομία που αλλάζει δομικά και ριζικά σε όλες τις πτυχές της. Η πραγματικότητα, που διαμορφώνεται βάσει σχεδίου και συντονισμένων προσπαθειών, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει!

Α. Σαμαράς: Κοιτάζω μόνο μπροστά, ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε !


«Γνωρίζω πολύ καλά τι διακυβεύεται σήμερα για τη χώρα.
Επί 3 μήνες, καθημερινά, αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας.
Και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, διαπραγματευόμαστε σκληρά, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.
Έχουμε ήδη- και στα εργασιακά και σε άλλα- αλλάξει πολλές, πάρα πολλές από τις αρχικές προτάσεις της Τρόικας. Και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.
Προσέξτε- το μόνο μου πάντα κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της.
Απ’ αυτήν την ευθύνη πίσω δεν κάνω.
Και δεν θέλω καν να σκεφθώ τι θα συμβεί, αν αυτήν την ώρα δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι.
Κοιτάζω μόνο μπροστά, ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα.
Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε!»

Α. Σαμαράς: Το κλίμα έχει αλλάξει


Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, μετά τη Σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες τόνισε τα εξής:
  • «Στην ημερήσια διάταξη αυτής της Συνόδου Κορυφής, δεν υπήρχε κανένα θέμα για περιπτώσεις χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δανεισμού. Για την Ελλάδα, όμως, βγήκε μια πάρα πολύ θετική δήλωση. Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε αυτές τις ημέρες, ήταν το πώς θα αντιμετωπιστεί συνολικά από την Ευρώπη η κρίση χρέους και πώς θα προχωρήσουμε μπροστά, πως θα κάνουμε δηλαδή, όλα εκείνα τα απαραίτητα βήματα   για να αντιμετωπίσουμε από κοινού ως Ευρώπη τη σημερινή κρίση  και για να μην ξαναυπάρξουν τέτοια προβλήματα.
  • Η συζήτηση που έγινε, συζήτηση η οποία σημειωτέον είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο, τώρα προχώρησε αποφασιστικά και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το Δεκέμβριο. Υπήρξαν τρία πράγματα τα οποία μας ενδιαφέρουν, η προτεραιότητα στην ανάπτυξη, που θυμίζω κάποτε ήταν απαγορευμένη λέξη και τώρα την αναφέρουν οι πάντες όλο και περισσότερο σε ό,τι προχωράμε από εδώ και εμπρός.
  • Το δεύτερο ήταν η χρηματοοικονομική ένωση που αφορά, μεταξύ άλλων, το πώς θα ανακεφαλαιοποιούνται οι τράπεζες, χωρίς να επιβαρύνεται ο δανεισμός των κρατών. Και αυτό μας ενδιαφέρει εξαιρετικά, γιατί όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, θα δοθεί η δυνατότητα να επωφεληθεί και η Ελλάδα από αυτό, μειώνοντας έτσι και το χρέος της.         
  • Και το τρίτο σημείο ήταν η δημοσιονομική ένωση. Πράγμα που ανοίγει το δρόμο να δανείζονται οι χώρες που έχουν πρόβλημα εγκαίρως, έστω και μόνο βραχυπρόθεσμα μέχρι τρία χρόνια και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς.
  • Κατά τα άλλα, μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω για την Ελλάδα. Και όλοι αναγνώρισαν, όλοι ανεξαιρέτως, ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τελευταία. Και επεσήμανα ότι μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία και υπάρξει θετική έκθεση της τρόικας, θα πρέπει πάση θυσία, γρήγορα, άμεσα, να επισπευθεί η εκταμίευση της δόσης. Γιατί; Γιατί η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία βρίσκονται στα όριά τους. Το «αίμα» της οικονομίας που λέγεται ρευστότητα είναι στο μηδέν. 
  • Η ανεργία έχει γίνει εφιαλτική. Σβήνει το δικαίωμα των νέων, των παιδιών να έχουν όνειρα. Και ο κάθε Έλληνας, κάθε ημέρα, περνάει ένα προσωπικό δράμα. Και τους είπα ότι «αυτό δεν είναι Ευρώπη. 
  • Υπογράμμισα ακόμη ότι η πρόοδος που έχει γίνει είναι πολύ μεγάλη για να εκτίθεται καμιά φορά σε κίνδυνο, από υπερβολικές δηλώσεις ή από υπερβολικές απαιτήσεις. Και προειδοποίησα ότι, όσο συνεχίζεται η ύφεση και η άνοδος της ανεργίας, τροφοδοτείται –κυρίως από την ανεργία- ο εξτρεμισμός και ο λαϊκισμός, καταστάσεις οι οποίες, ως φαινόμενα πολιτικά – είναι απαράδεκτα- και για την Ελλάδα και βεβαίως για την Ευρώπη. 
  • Μπορώ να πω ότι βρήκα κατανόηση από την πλευρά των άλλων ηγετών που ρώτησαν με ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Και θα σας το πω ότι ήταν σε ένα κλίμα εντελώς διαφορετικό, από οτιδήποτε έχει συμβεί στο παρελθόν. Το κλίμα έχει αλλάξει, κυρίες και κύριοι. Και αυτό εκφράστηκε ακόμη και από την επίσημη δήλωση της ευρωζώνης. Η μόνη δήλωση της ευρωζώνης που έγινε ήταν για την Ελλάδα. Υπάρχει θετική αναφορά και στη χώρα μας και στην προοπτική της εκταμίευσης.
  • Και για πρώτη φορά εκφράζεται έτσι, όχι απλά η ευχή, αλλά η βεβαιότητα, ότι η Ελλάδα όπως πάει μπορεί να τα καταφέρει, ενώ τονίζεται και η μεγάλη αποφασιστικότητα της κυβέρνησής μας, αλλά και επαινούνται δημόσια οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού. Επιτεύχθηκε έτσι και ένα από τα πιο κρίσιμα ζητούμενα στο τελευταίο διάστημα, που είναι ουσιαστικά να αποκλειστεί η έξοδος από το ευρώ.
  • Θέλω σ` αυτό το σημείο να ευχαριστήσω και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση για την ενεργό συμπαράστασή τους, για τη στήριξή τους, καθώς και όλους όσοι στηρίζουν αυτή την εθνική προσπάθεια. Και για να το πω απλά, δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι ήμουν μόνος μου στις Βρυξέλλες», είπε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, μετά τη Σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.
 Σε άλλα σημεία της συνέντευξης, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

  • « Ποτέ δεν θα πω ούτε ότι είμαι ικανοποιημένος, ούτε ευχαριστημένος. Μέχρις ότου η Ελλάδα μπει ορατά στο δρόμο της ανάπτυξης, που σημαίνει περισσότερες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά. Γιατί αν πω ότι είμαι ικανοποιημένος, για μένα, ανθρώπινα, μπορεί να ταυτιστεί και ότι είμαι και εφησυχασμένος, που δεν είμαι. Αυτά τα οποία πρέπει να κάνουμε, έπρεπε ίσως να τα είχαμε κάνει από καιρό, πολλά από αυτά και μόνοι μας, χωρίς να μας τα ζητήσει κανένας. Πιστεύω ότι καμιά φορά έχουμε να κάνουμε περισσότερα και από εκείνα που απαιτούν οι συμβατικές μας υποχρεώσεις.  Δηλαδή, όταν εγώ λέω, για παράδειγμα, ότι πρέπει να μην πληρώνει ο ελληνικός λαός τον ΟΣΕ, το εννοώ, δεν υπήρχαν συμβατικές υποχρεώσεις.  Όταν λέω ότι μπορεί από το Σούνιο μέχρι το Φάληρο να γίνει ένας εκπληκτικός καινούργιος χώρος ανάπτυξης -δεν υπήρχε μέσα στο μνημόνιο- το εννοώ.  Δεν είναι μόνο π.χ. κάποιοι Ισπανοί και κάποια Μαγιόρκα και οτιδήποτε άλλο, που έχουν πετύχει στο να φτιάξουν κάτι, όταν εμείς έχουμε καλύτερη πρώτη ύλη και Ελλάδα-παράδεισο να επιδείξουμε και να παρουσιάσουμε και να εκμεταλλευθούμε και να κεφαλαιοποιήσουμε. Είναι λάθος δικό μας ότι δεν το είχαμε κάνει μέχρι τώρα.Επομένως, δεν είμαι με τίποτα ικανοποιημένος. Από τίποτα. Θα ζητάω συνεχώς και εγώ και η κυβέρνησή μου το κάτι παραπάνω.  Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να ικανοποιεί τον ελληνικό λαό: Ότι είμαστε μία κυβέρνηση η οποία αγωνίζεται, στοχεύει, πετυχαίνει, λίγο-λίγο αλλά πετυχαίνει, προχωράει, δίνει ελπίδα, περνάει μπροστά και δίνει και πρώτη το παράδειγμα.  Και νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Να δείξουμε ότι πρώτοι εμείς αγωνιζόμαστε και πονάμε για τον κοινό σκοπό, που επαναλαμβάνω, για μένα σε πολύ απλές λέξεις, είναι ελπίδα και περισσότερη δουλειά, κυρίως για τα νέα παιδιά.»
  • *«Πρώτον, όταν είμαι στο εξωτερικό δεν θέλω να μιλάω για εσωτερικά ζητήματα. Και, δεύτερον, αυτή τη στιγμή, το σύνολο των ευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ελλάδα εντός εκτός κυβέρνησης, εντός εκτός ΝΔ, ή ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜ.ΑΡ. κλπ, οι πάντες, κατά την άποψή μου, προσδοκούν τα οφέλη από αυτή την τελική συμφωνία που θα πετύχουμε με την τρόικα. Πρέπει να την πετύχουμε. Κατά την άποψή μου είμαι αισιόδοξος, θα την πετύχουμε, για το καλό του τόπου. Αυτό αποτελεί τον κεντρικό άξονα και το μόνο θέμα το οποίο σκέφτομαι από το πρωί μέχρι το βράδυ.





  • Δεν έχω την πολυτέλεια να πάει ο νους μου σε δευτεροβάθμιες εξισώσεις, οι οποίες μπορεί να δημιουργούν πικάντικες πολιτικές παρενέργειες, αλλά εμένα τώρα δεν με ενδιαφέρουν. Εμένα με ενδιαφέρει η ουσία. Όταν έρθει η στιγμή, όταν πρέπει, όταν αποφασιστεί, θα κάνουμε τις κινήσεις που κάνει η κάθε κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί πάντοτε να είναι καλύτερη από ότι είναι σήμερα.
  • Ασφαλώς υπάρχουν προβλήματα, ασφαλώς υπάρχουν κενά, όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε, όταν μπορέσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά θέλω να σας πω ότι σε κάθε κυβέρνηση υπάρχουν προβλήματα, σε κάθε κυβέρνηση υπάρχουν κενά και δεν περιμένουμε με έναν ανασχηματισμό να λυθούν όλα τα προβλήματα και τα κενά, τα οποία υπάρχουν.
  • Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, να κάνουμε τη δουλειά μας, να πετύχουμε αυτό τον πρώτο στόχο που έχουμε μπροστά μας.»

ΔΡΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΣΤΗΡΙΖΩ συγκεντρώνουμε ρουχισμό για συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Στόχος μας  είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων ειδών ρουχισμού, με σκοπό να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που αυτή την εποχή δοκιμάζονται. Όλες οι προσφορές θα παραδοθούν στην Εκκλησία της Ελλάδος και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Πολυτέκνων προκειμένου να διατεθούν σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη σε όλη τη χώρα.

        Οι προσφορές συγκεντρώνονται στα γραφεία των  ΝΟ.Δ.Ε μέχρι το τέλος του μήνα.

Σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων στο ΥΕΝ για τον Λιμένα Μαρμαρίου.


Την Δευτέρα, 8η Οκτωβρίου 2012, στο Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας και στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής κ. Κώστα Μουτζούρη έγινε ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για την επίσπευση της ολοκλήρωσης των μελετών του νέου λιμένα Μαρμαρίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο ΓΓ του ΥΕΝ κ. Κ. Μουτζούρης, ο πρ. της Λιμενικής Επιτροπής Μαρμαρίου κ. Ν. Παντελής, ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ν. Μανώλης, ο Δ/ντής Τεχ. Υπηρ. Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας κ. Α. Λουλακάς μαζί με στελέχη της υπηρεσίας, ο μελετητής του έργου κ. Α. Γιαμίν, και ο πολιτευτής της ΝΔ στην Εύβοια κ. Βασ. Δεμερτζής ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της σύσκεψης.       

        Ο νέος λιμένας του Μαρμαρίου είναι στρατηγικό έργο για την Καρυστία που θα αναβαθμίσει εμπορικά και τουριστικά την νότια Εύβοια δημιουργώντας περιβάλλον ανάπτυξης.

        Αυτή την ώρα η προσπάθεια εστιάζεται στην ολοκλήρωση εντός του Νοεμβρίου των μελετών και στην αδειοδότηση του νέου λιμένα Μαρμαρίου από την Επιτροπή Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ). Ακολουθεί η ένταξη του έργου εντός του 2012, για την αξιοποίηση των κονδυλίων που έχουν δεσμευτεί καθώς και η άμεση δημοπράτησή του.   

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

visit counter ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 30/7/2010