Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κυβερνητικό και επικοινωνιακό αλαλούμ



Το καράβι είναι χωρίς καπετάνιο (αλλού αρμενίζει αυτός…) και το πλήρωμα κάνει του κεφαλιού του. Η «χαλαρή» και άνευρη διακυβέρνηση από το Μαξίμου (των δεκάδων συμβούλων) έχει ως αποτέλεσμα σε μία περίοδο που χρειάζεται ενιαίο κέντρο παραγωγής πολιτικής και επικοινωνίας, να εμφανίζεται το φαινόμενο της Λερναίας Ύδρας – δηλαδή να κλείνει ένα μέτωπο και να εμφανίζονται περισσότερα.

Έτσι ο Γ. Πεταλωτής απέρριψε την πρόταση Λοβέρδου (και άλλων) να ζητηθεί αυξημένη πλειοψηφία για την έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Μ’ άλλα λόγια η απάντηση της ΝΔ ότι «εμείς δεν εκβιαζόμαστε», ακύρωσε τον όποιο σχεδιασμό όχι μόνο για πίεση προς την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και για εκλογές. Στην κυβερνητική φαρέτρα απομένει πλέον ο ανασχηματισμός και ίσως κάποια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Την ίδια ώρα υπουργοί και βουλευτές «έπιασαν στασίδι» στα μέσα ενημέρωσης, τοποθετούμενοι επί παντός πολιτικού θέματος. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης διέψευσε ότι έγραψε επιστολή στον πρωθυπουργό. Ο Ανδρέας Λοβέρδος λέει τώρα ότι θα μιλά στο υπουργικό συμβούλιο. Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη ζητά «σκληρή δουλειά και συνεργασία», καθώς «πάντοτε χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση» στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου.

Ούτε εκλογές, ούτε 180 για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ήταν η άποψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρήστου Πρωτόπαππα, ο οποίος τηρεί στάση αναμονής (όπως και ο σιωπηλός Γ. Ραγκούσης). Πολυφωνία και κακοφωνία, διαπίστωσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου – άλλος ένας βουλευτής που δεν θέλει να ψηφιστεί από 180 βουλευτές το μεσοπρόθεσμο. «Δεν πρέπει να ανοίξουμε συζήτηση για 180. Γιατί θα εκληφθεί ότι σήμερα ο κ. Παπανδρέου εκβιάζει το σύστημα. Αυτή θα ήταν η ερμηνεία κι ότι από αυτό πάει να προκαλέσει εκλογές. Άρα πάει να κάνει εκλογές, που δεν ξέρεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, άρα τα παρατάει», είπε.

Light αντιμνημονιακός ο Παντελής Οικονόμου (έχει ζητήσει να βγούμε από το μνημόνιο και να ενταχθούμε στο νέο μηχανισμό) επανέλαβε ότι τα μνημόνια δεν αντιμετωπίζουν το χρέος, αλλά τους όρους του δανείου. Η κοινωνία “δεν μπορεί και δεν έχει λόγο να αντέξει” νέα βάρη, πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας ως «δημιουργική αντιπαράθεση» τις διαφωνίες των υπουργών για τις ιδιωτικοποιήσεις και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα!

Κ.Ζ.
ΠΗΓΗ: antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

visit counter ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 30/7/2010