Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ημερίδα της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης της ΝΔ στη Χαλκίδα.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκίδα, 7 Απριλίου 2011

ΘΕΜΑ: Ημερίδα της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης της ΝΔ στη Χαλκίδα.

Με επιτυχία και συμμετοχή πολλών νέων ολοκληρώθηκε η ημερίδα πού διοργανώθηκε από τη Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης τής Νέας Δημοκρατίας με θέμα την Πρόληψη τής χρήσης ναρκωτικών ουσιών:
”Ευχαριστώ...ΔΕΝ θα πάρω.”
Τα κύρια σημεία των εισηγήσεων συνοψίζονται ανά εισηγητή
Χαρά Σπηλιοπούλου
Επικέντρωσε την ομιλία της στην ανάγκη ενημέρωσης, ”εκπαίδευσης” των γονέων και των «μεγάλων» γενικότερα προκειμένου με την επικοινωνία, την στήριξη και τον εν γένει χειρισμό των νέων να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην διαμόρφωση δυνατών χαρακτήρων. Προτεραιότητα η ενημέρωση και των νέων όσον αφορά το θέμα “ναρκωτικά” ώστε να είναι σε θέση να αποκρούσουν το μεγάλο κίνδυνο.
Τέτα Διαμαντοπούλου
Το διαδίκτυο αποτελεί μέρος τής ζωής και τής κουλτούρας μικρών και μεγάλων. Εξυπηρετεί την μάθηση, την επικοινωνία, την ταχύτητα διάχυσης τής πληροφορίας, το ηλεκτρονικό εμπόριο και πολλές άλλες λειτουργίες πού συμβάλουν στην ανάπτυξη των κοινωνιών, των επιστημών και εν γένει τής ανθρωπότητας. Οι νέοι, κυρίως στην εφηβεία σερφάρουν αδιάκοπα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, κυρίως για να διασκεδάσουν και να παίξουν ηλεκτρονικά παιγνίδια. Η απόλαυση πού εισπράττουν τους αναγκάζει να μη «ξεκολλάνε» από τις οθόνες και χωρίς να το καταλάβουν παγιδεύονται. Διευκολύνεται έτσι η εξάρτηση και ο εθισμός από το διαδίκτυο. Παιδιά πού είναι εξαρτημένα από το διαδίκτυο παραμένουν «ΟΝ-LIΝΕ» πάνω από 72 ώρες συνεχώς, παραμελούν την προσωπική τους φροντίδα ,απομονώνονται από τούς φίλους, έχουν απώλεια ύπνου, πονοκεφάλους, ξηρότητα οφθαλμών, πόνο στην σπονδυλική στήλη και στα χέρια. Οι κίνδυνοι πού ελλοχεύουν από την χρήση τού διαδικτύου για τα παιδιά είναι:
α) Παιδοφιλία
β) κυβερνο-αυτοκτονίες
γ) νεανική παραβατικότητα
δ) τυχερά παιγνίδια
ε) κακή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
στ) λάθος πρότυπα
Η αντιμετώπιση τού φαινομένου είναι η εφαρμογή μέτρων πρόληψης πού αφορούν εφήβους, γονείς, παιδίατρους, εκπαιδευτικούς, ιδιοκτήτες INTERNET CAFE. Ο ρόλος των γονιών στην πρόληψη τού φαινομένου είναι πάρα πολύ σημαντικός.
• Οι γονείς θα πρέπει να αφιερώνουν χρόνο και διάθεση για την από κοινού με τα παιδιά τους ενασχόληση με το διαδίκτυο.
• Να τοποθετούν τον υπολογιστή σε κοινόχρηστο χώρο.
• Να τοποθετούν φίλτρα για επιβλαβείς ιστοσελίδες.
• Αν παρατηρήσουν υπερβολική χρήση Η/Υ ή εθισμό να απευθύνονται για βοήθεια σε ειδικούς.
Περικλής Παπανδρέου
Αναφέρθηκε στα κοινωνικο-δημογραφικά χαρακτηριστικά των χρηστών (ηλικία, εξάρτηση, θεραπεία) και τις αναμενόμενες (δυσμενείς) επιπτώσεις τής οικονομικής κρίσης (έντονα ψυχολογικά προβλήματα, προβλεπόμενη μείωση τής τιμής ναρκωτικών ουσιών, έλλειψη διαθέσιμων κονδυλίων απεξάρτησης).
Γιάννης Τέντης
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα επανένταξης φυλακισμένων σε μια εποχή κρίσης όπου τα προβλήματα π.χ. ανεύρεση εργασίας είναι ένα γενικότερο φαινόμενο πού απασχολεί το σύνολο τής κοινωνίας Πάντως μετά από θεραπεία διάρκειας ενός χρόνου σε προγράμματα ΚΕΘΕΑ πέντε χρόνια αργότερα το 67% των χρηστών, παραμένουν θεραπευμένοι.

Γραφείο Τύπου
ΝΟ.Δ.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

visit counter ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 30/7/2010