Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Σαμαράς: σας καλώ να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας


Μήνυμα ελπίδας απηύθυνε με ομιλία του στην Καστοριά, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Δυτική Μακεδονία, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Αντισταθείτε στον φόβο, υπάρχει ελπίδα, ρεαλιστική, χειροπιαστή…Σας καλώ, τονίζει, να πάρουμε την Ελλάδα μας στα χέρια μας! Οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές είναι πολύ σημαντική ευκαιρία. Μην ακούτε τις σειρήνες της αποχής. Η αποχή δεν οδήγησε ποτέ σε τίποτε. Η συμμετοχή έκανε πάντα τη διαφορά.

Ανεβάζοντας κι άλλο την πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση ο Α. Σαμαράς είπε επίσης ότι «κάνουν πολύ καλά που μας πολεμάνε. Γιατί δίνουμε στον Ελληνικό λαό, εναλλακτική προοπτική και χειροπιαστή Ελπίδα.

Κάνουν πολύ καλά που φοβούνται. Διότι ο Ελληνικός λαός άρχισε να πιστεύει στο μήνυμα της Ελπίδας. Ξεπερνά το φόβο που του καλλιεργούν.

Κάνουν πολύ καλά που φοβούνται. Διότι δεν είναι μόνο ότι δεν τους βγαίνουν τα νούμερα πια. Είναι ότι σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ο Ιταλός Τομάσσο Σκιόπα, με δηλώσεις του πιθανολογεί ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας! Παρά τις αιματηρές θυσίες του Ελληνικού λαού. Και δεν βγήκε κανείς να τον διαψεύσει…Καταλάβατε γιατί τους πείραξε τόσο που το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει εκμηδένιση του ελλείμματος σε δεκαοκτώ μήνες; Γιατί δικοί τους σύμβουλοι, με το υφιστάμενο Μνημόνιο, πιθανολογούν ελεγχόμενη πτώχευση πολύ νωρίτερα…

Κάνουν πολύ καλά που φοβούνται στην κυβέρνηση: Διότι όταν θα έλθει η Νέα Δημοκρατία θα φτιάξει μια εξεταστική Επιτροπή. Μία μόνο. Για να μάθουμε όλοι, με πλήρη στοιχεία και άπλετο φώς, πώς φτάσαμε από ένα πρόβλημα ελλείμματος κοινό σε όλη την Ευρώπη, σε μια κρίση δανεισμού μοναδική στην Ευρώπη. Πώς φτάσαμε από το “λεφτά υπάρχουν” στο πετσόκομμα των συντάξεων των 700 ευρώ.Για να μάθουμε όλοι πως φτάσαμε από τα spreads μόλις στις 130 μονάδες βάσης όταν παρέδωσε η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση, στα τριτοκοσμικά spreads των 900 μονάδων σήμερα.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η ΝΔ ξεκινά τον αγώνα για τις εκλογές της τοπικής Αυτοδιοίκησης από την τιμημένη Μακεδονία. Την μάνα των εθνικών μας αγώνων! Για να γεμίσουμε την ψυχή και την καρδιά μας με τη δική σας δύναμη! Και τις μπαταρίες της παράταξης με τη δική σας εντολή. Για συσπείρωση, για ενότητα, για αγώνα.

Περιγράφοντας το πολιτικό περιεχόμενο της εκλογικής αναμέτρησης είπε

«Θέλετε αυτοδιοικητικούς άρχοντες ελεγχόμενους από την κυβέρνηση που ακύρωσε τη μεταρρύθμιση; Που θα επαιτούν ψίχουλα, γιατί δεν θα τους αφήνουν να κάνουν αλλιώς;Ή θέλετε αυτοδιοικητικούς άρχοντες χωρίς κομματικές εξαρτήσεις από την κυβέρνηση. Που θα απαιτούν, δεν θα επαιτούν. Κι έχοντας τις τοπικές κοινωνίες συσπειρωμένες γύρω τους θα κερδίζουν;»

«Τι ακριβώς θέλετε; Να νιώσει η κυβέρνηση ευχαριστημένη με την ετυμηγορία του λαού; Ή να νιώσει… “ζεματισμένη”;»

Αφήνουμε πίσω τα βαρίδια και κοιτάμε μπροστά

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε εξάλλου ότι η νέα ΝΔ «αποτελεί ταυτόχρονα συνέχεια και τομή σε σχέση με το παρελθόν». Αποτελεί συνέχεια, γιατί αντλεί από τις καλύτερες παραδόσεις της Κεντροδεξιάς, που θεμελίωσαν την δημοκρατία και την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Αλλά αποτελεί και τομή, διότι έκανε αυτοκριτική σε σχέση με το παρελθόν. Όση δεν έκανε ποτέ οποιοδήποτε κόμμα στην Ελλάδα. Και τώρα κρατώντας αυτά που οφείλουμε να κρατήσουμε – τις καλύτερες παραδόσεις μας και τις ιδέες μας που δικαιώνονται παντού στον κόσμο –

αλλά και απορρίπτοντας αυτά που οφείλαμε να απορρίψουμε – τα σοβαρά λάθη, τις παραλείψεις και τα “βαρίδια” του παρελθόντος – κοιτάμε μπροστά και χαράζουμε νέους δρόμους. Για την Παράταξη. Και για την Πατρίδα».

Εμείς θα μηδενίσουμε το ελλειμμα, η κυβέρνηση δεν θα το κάνει ποτέ

Αναφερόμενος στις επιθέσεις της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε: «Κι επειδή η κυβέρνηση, τα “παπαγαλάκια” της και τα “εξαπτέρυγά” τηςθέλουν τους Έλληνες φοβισμένους και απελπισμένους προσπάθησαν να πουν το μόνο που τους έμενε να πουν: Ότι τάχα το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι “ανεφάρμοστο”.Ότι δήθεν είναι “μαγικό”. Ότι δεν μπορεί να μειώσει το έλλειμμα σε δεκαοχτώ μήνες…Μια απλή ερώτηση: Πώς ξέρουν ότι το δικό μας πρόγραμμα είναι “μη ρεαλιστικό”; Είναι τάχα μη ρεαλιστικό, γιατί μηδενίζει το έλλειμμα πολύ σύντομα; Αλλά το πρόγραμμα που εκείνοι εφαρμόζουν δεν το μηδενίζει ποτέ!

«Και κάτι ακόμα: Μας είπε ο κ. Παπανδρέου ότι τα μέτρα του Μνημονίου που σκοτώνουν την Αγορά μας τα επέβαλαν απ΄ έξω. Όπως μας είπε χθες ο Εκπρόσωπός του ότι και τις Εξεταστικές μας τις επέβαλαν και αυτές απ΄ έξω. Ότι είναι και αυτές μέρος των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο κ. Παπανδρέου…Ένα είναι το σίγουρο. Ότι στήνουν εξεταστικές γιατί δεν μπορούν να κυβερνήσουν χωρίς εξεταστικές. Για να αποπροσανατολίζουν από τις αποφάσεις τους και από τα πραγματικά προβλήματα που περνάει ο κόσμος.

Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς είπε: Ξέρετε τι ανθρώπους πρέπει να εκλέξετε: Διεκδικητικούς απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου. Όχι υποτακτικούς σ’ αυτήν. Ξέρετε τι μήνυμα πρέπει να στείλετε το Νοέμβρη. Το μήνυμα της καρδιάς σας: Το μήνυμα της Ελπίδας. Όχι το μήνυμα της υποταγής στο Φόβο. Σας καλώ να ψηφίσετε την Ελπίδα, όχι το Φόβο! Σας καλώ να στηρίξετε τον αγώνα όσων παλεύουν για να δώσουν στην Ελλάδα Ελπίδα, όχι όσους καλλιεργούν το Φόβο. Το Νοέμβριο είμαι σίγουρος ότι θα στείλετε εσείς το μήνυμα της Ελπίδας. Σε αυτούς που πρέπει…Και θα γκρεμίσετε οριστικά την γκρίζα προπαγάνδα του Φόβου!

ΠΗΓΗ: antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

visit counter ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 30/7/2010